Viszonteladóknak

Növelje webshopja bevételét!
Olcsó, eladható kínálatunkkal, gyors kiszállítással segítünk

Ezone Bemutatótér és bolt

Nagykereskedésként üzemelünk főleg, ez az elsődleges profilunk. A webshopunk azért érhető el itt, hogy a folyamatosan frissülő kínálatunkat gyorsan áttekinthessék viszonteladóink. Nem reklámozunk, nem versenyzünk a kiskereskedésekkel.

Nagy árukészletünk miatt sok partnerünk bizományihoz hasonló stílusban üzemeltet webshopokat termékeinkkel. Irtózunk a bóvlitól, az összes termékünket teszteljük és csak azoktól a gyártóktól rendelünk újra, akiknek a termékeire nem volt panasz.

Közvetlen gyártói kapcsolataink miatt nagyker viszonylatban is alacsony áron tudunk középkategóriás elektronikai cikkeket kínálni, így partnereink tisztességes árréssel dolgozhatnak. Jöjjön be boltunkba, próbálja ki ön is, milyen velünk üzletelni. Nálunk nincs rendelési limit, tehát minimális összegű befektetéssel tesztelheti kínálatunk eladhatóságát.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!

telefonon:
+36309990551
(H-P, 8:00-16:00)

emailen:
info@ezone.hu

személyesen telephelyünkön:
1107 Budapest, Fertő utca 14. üzlet

chaten:
weboldalunk jobb alsó sarkában

TOP termékek

Ezone 

Szórakoztató elektronikai termékek Nagy/Kis kereskedelmi webáruháza

 

Blog

Milyen paraméterek alapján válassz menetrögzítő kamerát?

Ezone Csapata
Ezone Csapata
2022.05.30 11:55
Milyen paraméterek alapján válassz menetrögzítő kamerát?

Felsorolunk pár fontos információt, amely segít a választásban:

Videó felbontás:

A kamera érzékelőjének felbontása jelzi, hogy hány képpontot tud a gép rögzíteni vízszintes és függőleges irányban. Minél nagyobb a felbontás, annál részletesebb lesz a kép vagy a videó.

HD felbontás: 1280×720 képpont (720p), a távolabbi autók rendszáma olvashatatlan lehet.

Full HD: 1920×1080 képpont felbontás (1080p), a kép elegendő részletet tartalmaz az emberek vagy a rendszámtáblák egyértelmű azonosításához.

A videó képsebessége:

Meghatározza az egy másodperc alatt rögzített képkockák számát (fps) a videóban. A folyamatos képhez 30 képkocka szükséges másodpercenként. A legjobb kamerák 60fps-os videókat is kínálnak, amelyek természetesebbnek tűnnek, lassítottan is sima videókat lehet nézni. A nagyobb képsebesség általában csak alacsonyabb felbontásban érhető el.

Látószög:

Minél nagyobb a látószög, annál nagyobb teret rögzít a kamera az autó előtt, vagy mellett. Széles szögben jobb perspektívát kapsz, de 150°-nál nagyobb szögnél a halszem-hatás figyelhető meg, és a kép részletessége csökken. Autós kamerák esetén a legvalószínűbb, hogy 120-170 fokos látószögűvel találkozol.

Parkoló üzemmód:

Bizonyos kamerák képesek folyamatos felvételre, az autó parkoló helyzetében is. Ezzel a funkcióval megtekinthetjük, ha valaki babrált a kocsink közelében, esetleg parkolás közben nekiment míg mi nem tartózkodtunk járművünkben. Ilyenkor a kamera működése hasonló a biztonsági kamerákhoz, felveszi a környezet történéseit, míg a tulajdonos nincs "otthon", nincs az autóban. A felvétel beállítástól függően lehet folyamatos, vagy olyan, amit a mozgásérzékelő által indított és ütésérzékelő jelzésére induló videó. 

A menetrögzítő beszerelése:

Kamera elhelyezése: a menetrögzítő kamerát (angolul: dashcam) elhelyezése a belső visszapillantó tükör alatt vagy mellett célszerű, úgy megválasztva a pozíciót, hogy az végül ne akadályozza a sofőr kilátását, sem a napellenzők lehajtását. Autóskamera felszerelés előtt hajtsuk le a napellenzőket, így biztosan nem tesszük rossz helyre a kamerát ebből a szempontból sem. Az üveget tisztítsuk meg felhelyezés előtt. Tapadókorongos tartó konzol esetében ablaktisztítóval, öntapadós ragasztószalagos konzol esetén tiszta alkohollal, a zsírtalan felület elérése érdekében. A tapadókorong tapadását segíti némi zsiradék és nedvesség, míg a ragasztószalagnak a tökéletesen zsírmentes felület a legmegfelelőbb. Ha több autóban szeretnénk használni a kamerát, vásárolhatunk extra konzolt hozzá, így csak a kamerát kell áthelyezni egyik gépkocsiból a másikba.

Egyes kamerák képesek a Wi-Fi kapcsolatra:

Kényelmi funkció. Wifi kapcsolat esetén a rögzített fotó videó smart vagy okostelefonon megtekinthető, kamera készüléktől függően a beállítások elvégezhetőek telefonon keresztül is. 
Szintén az adott wifi autós képrögzítőtől függ, hogy Android és/vagy iOS (iPhone) készüléken is tudunk-e kapcsolódni a kamerához.

Érzékelők:

Mozgásérzékelő: A kamera látóterében történő mozgásra, a kép változására figyel a készülék, és pl. parkoló üzemmódban elindítja a felvételt, ha mozgást érzékel. Ütésérzékelő: A felvevő G szenzorát, azaz gyorsulás érzékelő szenzorát használva érzékeli a koccanásokat, ütéseket, ütközéseket. Érzékenysége szinte minden esetben állítható, hogy a gépkocsik különböző rugózásához hangolható legyen, pl. egy kátyús úton keményebb rugózású autóban szükség lehet az érzékenység csökkentésére, vagy puhább futóművű autóban az érzékenység növelésére.

Tápellátás, bekötés, szivargyújtó csatlakozó:

A tápfeszültséget leggyakrabban szivargyújtóról kapják a kamerák. Ebben az esetben csak be kell dugni a csatlakozót a szivargyújtóba, és már működik is a kamera. Persze ez azt jelenti, hogy foglalt a szivargyújtó, és ha telefont szeretnénk tölteni, vagy navigációs GPS készüléket használni, szivargyújtó elosztóra is szükségünk van. A direkt bekötés erre a problémára tökéletes megoldás, hiszen ebben az esetben a kamera tápkábele nem foglalja a szivargyújtót, hanem közvetlenül a gépkocsira csatlakozik. Ekkor a tápkábel láthatatlanná tehető és gyári kinézetet kap a kamera is. Ebben a műveletben partnerszervizünk vagy a legtöbb autóvillamossági műhely segítségedre lehet.

G SZENZOR

A G szenzor azt jelenti, hogy a kamera rendelkezik egy gyorsulás érzékelő egységgel, mely figyel a gyorsulás (G force) változását 3 tengelyen, előre-hátra, fel-le, jobbra és balra. Kínálatunkban található kamrák gyorsulásmérője, vagy gyakori nevén ütés, ütközés érzékelője több fokozatban állítható, finomhangolható a gépkocsihoz és a sofőr igényeihez illeszthető a menüben beállítva.

Milyen memóriakártyát használjunk?

Régebben csak az SD kártya, micro SD kártya megnevezés és a kártya mérete volt a memóriakártyák jellemzője. Ez napjainkban jelentősen kibővült, kiegészült a sebesség jelzésével, mely megmutatja, milyen gyorsan írható és olvasható az adat a kártyáról.